Notartestamente - TestaViva

Artiklen helt kort

Notartestamente har altid været den mest anbefalede testamenteform, da testamentet underskrives hos en notar ved en domstol, som bekræfter testators evne til at testere samt dennes identitet. Derudover opbevares testamentet i skifterettens arkiv, indtil den dag det skal tages i brug.

Hvad er et notartestamente?

Et notartestamente er et testamente, som man underskriver hos en notar. Alternativt fra et notartestamente er et vidnetestamente. Et notartestamente er så juridisk gyldigt, som et vidnetestamente.

Hvornår er et notartestamente gyldigt?

Et notartestamente er juridisk gyldigt, når det er underskrevet af dig (og evt. medtestator) hos notaren. Du vælger selv en notar, der passer dig.

Bestil tid hos notaren

Når du har skrevet dit testamente, og det er klar til at blive underskrevet, skal du gøre følgende: Book en tid hos en notar, der passer dig. Hos de fleste notarer er det nødvendigt at booke en tid, før man møder op. Book en tid hos en notar her.

Hos notaren skal du huske følgende

To eksemplarer af dit testamente.
Billed-ID.
DKK 300,- til notaren i retsafgift.

Når dit testamente er underskrevet hos notaren, ligger det sikkert hos notaren, indtil den dag det skal tages i brug. Når du går bort, får notarkontoret besked herom fra CPR-registeret, hvorefter skifteretten får besked og sørger for, at de rette personer modtager testamentet. Se et eksempel på et notartestamente her.

Hvis du ikke ønsker at underskrive dit testamente hos en notar, kan du gøre testamentet til et vidnetestamente ved at få to vidner til at underskrive det sammen med dig.

Andre typer testamente

Hvis et notartestamente ikke er det testamente, du leder efter, kan du læse om andre typer af testamenter her.