En NDA er et essentielt juridisk dokument, der beskytter følsomme oplysninger og sikrer, at fortrolige data ikke deles uden tilladelse. Uanset om du er iværksætter, virksomhedsejer eller samarbejdspartner, kan du her lære alt, hvad du behøver at vide om NDAs og deres betydning for at beskytte din forretning.
Lav i eget tempo, eller få hjælp af en jurist
Spar penge som kunde hos en af vores samarbejdspartnere
Opret en NDA hurtigt og effektivt hos TestaViva
I samarbejde med…
En Non-disclosure Agreement (NDA), eller fortrolighedsaftale på dansk, er et juridisk dokument, der bruges til at holde bestemte informationer hemmelige. Dette er essentielt i forretningsrelationer, hvor udveksling af fortrolig information er nødvendig for samarbejdet, men hvor beskyttelse af denne information også er kritisk.
En effektiv NDA skal klart definere hvilke oplysninger, der er fortrolige, hvordan de må anvendes, og hvor længe de skal holdes hemmelige. Den skal også indeholde:
En NDA beskytter typisk ikke-offentliggjort intellektuel ejendom, forretningsstrategier, kundedatabaser og andre typer information, der kan have væsentlig værdi for en virksomhed. Beskyttelsen sikrer, at denne information ikke anvendes til andet end det aftalte formål, og at den ikke bliver delt med uvedkommende.
Med TestaVivas skabelon kan du nemt oprette din egen NDA. Vores platform guider dig gennem processen og sikrer, at alle vigtige elementer er inkluderet, så du kan føle dig tryg ved at dine værdifulde oplysninger er beskyttet. Opret din NDA i dag og skab sikkerhed omkring dine forretningshemmeligheder.
En NDA skal bruges, når parter deler fortrolige oplysninger, som de ønsker at beskytte, typisk i forbindelse med forretningsforhandlinger, samarbejder, fusioner og opkøb, ansættelser og udviklingsprojekter.
Parterne i en NDA er den part, der deler de fortrolige oplysninger (afgiveren), og den part, der modtager oplysningerne (modtageren). En NDA kan være ensidig (én vej) eller gensidig (begge parter deler fortrolige oplysninger).
En NDA kan beskytte en bred vifte af oplysninger, herunder tekniske data, forretningsstrategier, kundelister, produktdesign, forskningsresultater, finansielle rapporter og enhver anden information, som parterne anser for fortrolige.
Varigheden af en NDA varierer og fastsættes i aftalen. Det kan være en specifik tidsperiode, såsom 1-5 år, eller indtil de fortrolige oplysninger ikke længere er relevante eller hemmelige.
Hvis en part bryder en NDA, kan det føre til juridiske konsekvenser, herunder erstatningskrav for tabt indtjening eller skader, og i nogle tilfælde retslige påbud for at forhindre yderligere videregivelse af oplysninger.
Ja, en NDA kan bruges til at forhindre ansatte i at dele virksomhedens hemmeligheder både under og efter deres ansættelse. Det er en almindelig praksis at få ansatte til at underskrive en NDA som en del af deres ansættelseskontrakt.
Mandag-Fredag 9-12 og 12.30-16
Lukket i helligdagene