fbpx

Hjem > Produkter > Skilsmisseskøde

Skilsmisseskøde

Et skilsmisseskøde er for jer, der ejer en fællesbolig, hvor den ene af jer skal overtage jeres fælles ejendom i forbindelse med en separation eller skilsmisse. Er hele jeres aftale på plads, og har I blot brug for skøde, er dette det rigtige valg for jer. 

Indholdsfortegnelse

Hvad er et skilsmisseskøde?

Hvis I ejer en fællesbolig og skal dele jeres ejendom i forbindelse med en separation eller skilsmisse, kan I benytte et skilsmisseskøde til at overdrage ejendomsretten til den ene af jer. Skilsmisseskødet er en simpel og praktisk måde at overføre ejendomsretten på, da det ikke indeholder et stort antal aftalevilkår som købsaftalen. 

Hvis I allerede har aftalt vilkårene for overdragelsen, og kun mangler et skøde, så er dette den rigtige løsning for jer. Når I skal tinglyse skødet, skal I vedlægge en kopi af skilsmissebevillingen fra Familieretshuset. Hvis I har haft almindeligt formuefællesskab, og ejendommen ikke er en del af jeres særeje ved ægtepagt, vil afgiften på 0,6% af ejendommens værdi være afgiftsfri. Dermed vil afgiften til staten i forbindelse med tinglysningen være 1.850,00 kr. 

Skødet indeholder de grundlæggende oplysninger om handlen, herunder navne på sælger og køber, ejendommens adresse, købesum og panthæftelser, byrder og servitutter, den offentlige ejendomsvurdering og overtagedatoen. Skødet viser omverdenen, hvem der ejer ejendommen, og er vigtigt i forhold til kreditorer, der eventuelt vil kunne gøre udlæg på en ejendom, som ejes af en skyldner. 

Tinglysning skilsmisseskødet

Et skilsmisseskøde skal tinglyses så ejeren af boligen fremgår offentligt. Der gælder dog andre regler for tinglysning af skilsmisseskøder end for tinglysning af almindelige skøder. Hvis der var formuefællesskab mellem ægtefællerne og der er indhentet en skilsmissebevilling og separationsbevilling fra det offentlige, kan ægtefællerne nøjes med at betale en fast pris på 1850 kr. I tinglysningsafgift. Ved et skilsmisseskøde slipper ægtefællerne altså for at betale den variable beløb på 0,6% af købsprisen.   

Gyldighedskrav

Før et skøde er juridisk gyldigt og bindende, skal det tinglyses. Det hjælper vi med. Du skal alene underskrive digitalt med dit MitID. 

Få styr på dit skilsmisseskøde

Skal TestaViva hjælpe dig med et skilsmisseskøde? Klik på knappen herunder for at booke et møde med en jurist

Har du brug for juridisk tjek?

Du får 15 minutters telefonisk juridsk tjek af dit dokument med en jurist,
der sikrer, at alt er korrekt.

Priser

Book møde med jurist

Få en jurist til at udarbejde dit dokument.

3.000,-

Vil du gerne opnå fuld tryghed ved oprettelsen af dit juridiske dokument? Book et møde med en af vores jurister og vær sikker på at dit dokument bliver lavet juridisk korrekt. 

Bliv ringet op

Snak med en af vores dygtige kunderådgivere

Ønsker du en dybdegående forklaring om skilsmisseskøde og hvordan det kan hjælpe dig? Udfyld nedenstående formular, så kan vi arrangere en samtale med en af vores dygtige kunderådgivere, der vil besvare alle dine spørgsmål og give dig en grundig forklaring af produktet og dets fordele. Vi ser frem til at høre fra dig!