fbpx

Hjem > Produkter > Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagt

En fremtidsfuldmagt bestemmer, hvad der skal ske, hvis der sker dig noget. Opret selv en fremtidsfuldmagt på 10 minutter hos TestaViva. Og har du brug for hjælp, tilbyder vi også udvidet rådgivning af en af vores jurister. 

Play Video

Indholdsfortegnelse

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fremtidsfuldmagt er en fuldmagt, du giver til den eller de personer, der skal varetage dine personlige og økonomiske interesser, hvis du en dag ikke selv er i stand til det pga. sygdom eller ulykke. I en fremtidsfuldmagt indsætter du en eller flere personer, der skal kunne handle på dine vegne, som du ville have gjort og efter dine interesser.  

Du opretter fremtidsfuldmagten i dag, men den sættes først i kraft, hvis du bliver mentalt svækket. En fremtidsfuldmagt er specifik, da den handler om, hvad der skal ske, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke, i modsætning til en almindelig fuldmagt, som kan laves i forbindelse med mere generelle henseender. Det er derfor vigtigt, at den bliver oprettet, før du er ude af stand til at tænke klart. En fremtidsfuldmagt har sin relevans, mens du er i live – og den mister sin værdi, den dag, du går bort.  

Du skal være opmærksom på, at når en fremtidsfuldmagt er underskrevet på tinglysning.dk, skal den vedkendes hos en notar. Der vil her være et gebyr på 300 kr. pr. dokument, til notaren.

Hvorfor er en fremtidsfuldmagt en god ide?

Lav en fremtidsfuldmagt for din egen skyld. Med en fremtidsfuldmagt kan du selv bestemme, hvem der skal tage sig af dig, hvis du en dag ikke selv er i stand til det. 
 

Hvis du ikke har en fremtidsfuldmagt, er det  Familieretshuset, der træffer beslutningen om, hvem der skal tage sig af dig, hvis du en dag ikke kan tage vare på dig selv. I sådan et tilfælde kan der gå op til 6-12 måneder, før  Familieretshuset har truffet afgørelsen – i mellemtiden står dine personlige og økonomiske forhold låst. 
 

Hjælp dem, der skal hjælpe dig. Det kan være svært for pårørende at beslutte, hvem der skal have lov til at varetage dine personlige og økonomiske forhold. Ved at du selv tager beslutningen, kan du undgå, at der kommer splid i familien. Desuden giver fremtidsfuldmagten dine pårørende mulighed for at tage sig af dig med det samme, når fremtidsfuldmagten bliver aktiveret. 

Hvordan laver man en fremtidsfuldmagt?

Du kan på 10 minutter, nemt og sikkert lave din fremtidsfuldmagt online hos TestaViva. Vi har udarbejdet en velfungerende selvbetjeningsløsning, hvor du kan oprette din fremtidsfuldmagt fuldstændig efter dine egne ønsker og behov. Har du brug for yderligere hjælp til udarbejdelsen af din fremtidsfuldmagt tilbyder vi også udvidet juridisk rådgivning af en jurist specialiseret i familie- og arveret.  

Din fremtidsfuldmagt er lige så juridisk gyldig gennem vores online selvbetjeningsløsning, som hvis den bliver udarbejdet af en advokat.  

Hvornår træder en fremtidsfuldmagt i kraft?

En fremtidsfuldmagt træder i kraft, hvis du bliver syg eller kommer ud for en ulykke, der medfører, at du ikke kan tage vare på dig selv. Sygdom og ulykke kan ske for alle – det er derfor vigtigt at få styr på fremtidsfuldmagten og aktivt tage stilling til, hvad der skal ske, hvis du en dag ikke kan tage vare på dig selv. Læs mere om, hvornår og hvordan fremtidsfuldmagten træder i kraft, her 

 

Hvornår er en fremtidsfuldmagt gyldig?

Når en fremtidsfuldmagt skal gøres juridisk gyldig, skal den tinglyses og underskrives på tinglysning.dk. Tinglysningen er en offentlig registrering af juridiske dokumenter. Det betyder, at hvis din fremtidsfuldmagt en dag bliver aktiveret, bliver den offentligt tilgængelig for de relevante personer og myndigheder, der skal have adgang til den.  

 

TestaViva tinglyser altid din fremtidsfuldmagt uanset hvilken løsning du vælger.

 

Som det sidste skal din fremtidsfuldmagt vedkendes hos en notar. Dette skal sikre, at du står ved fuldmagten. Du booker selv din tid hos notaren.  

Få styr på din fremtidsfuldmagt

Hos TestaViva er der noget for alle. Vælg mellem en selvbetjeningsløsning, juridisk tjek eller komplet juridisk rådgivning.

Fra 750,-

Vælg den rigtige løsning for dig

Har du brug for juridisk tjek?

Du får 15 minutters telefonisk juridsk tjek af dit dokument med en jurist,
der sikrer, at alt er korrekt.

Priser

Selvbetjening

For dig som selv vil oprette dokument via selvbetjening.

750,-

Med TestaVivas selvbetjeningspakke har du som bruger mulighed for at oprette dine juridiske dokumenter via vores digitale platform. Du vil blive guidet gennem processen, og du styrer selv tempo og tidspunkt.

Juridisk tjek

En jurist tjekker dit dokument & sikrer, at alt er korrekt.

1.500,-

Du får 20 minutters telefonisk juridisk tjek af dit dokument med en jurist, der sikrer, at alt er korrekt. Før mødet skal du have udfyldt dokumentet. Får du brug for yderligere hjælp, kan du tilkøbe en grundigere og længere personlig rådgivning. 

Udvidet rådgivning

En jurist sikre at dokumentet er tilpasset og skræddersyet

2.000,-

Du modtager en personlig udvidet rådgivning af en jurist med udgangspunkt i dit juridiske dokument. Med denne pakke sikrer du dig, at dine dokumenter er tilpasset og skræddersyet din præcise livssituation og dit behov.