fbpx

Hjem > Produkter > Skøde

Skøde

Et skøde indeholder de helt grundlæggende oplysninger om handlen ved et køb af en bolig. Her får du den nødvendige hjælp af en jurist til at få udviklet et skøde. 

Indholdsfortegnelse

Hvad er et skøde?

Et skøde er et offentligt digitalt dokument, som dokumenterer, hvem der er den retsmæssige ejer af en fast ejendom. Et skøde udarbejdes i forbindelse med køb og salg af fast ejendom. Når et skøde er tinglyst, er det offentligt tilgængeligt for enhver i tingbogen ved en gratis søgning på dato og løbenummer. 

Skødet indeholder de helt grundlæggende oplysninger om handlen: 

  • Navn på sælger og køber  
  • Ejendommens adresse  
  • Købesum og panthæftelser  
  • Byrder og servitutter  
  • Den offentlige ejendomsvurdering  
  • Overtagelsesdagen  

Skødet viser omverdenen, hvem der er ejer af den pågældende ejendom. Dette har også betydning i forhold til kreditorer, som eventuelt vil kunne gøre udlæg på en ejendom, som ejes af en skyldner.  

Hvorfor er det vigtigt at have et skøde?

Et skøde dokumenterer, at du er ejer af boligen. Du sikrer hermed, at offentligheden ved hvem, der ejer boligen. Dette afskærer andre fra eksempelvis at sælge den bolig du bor i eller optage lån i din bolig. 

Hvordan tinglyses et skøde?

Et skøde skal tinglyses digitalt på tinglysning.dk. Her kan du selv logge på med dit nemID eller lade TestaViva gøre det for dig, så du er sikker på, at det bliver gjort korrekt. Der forekommer en fast tinglysningsafgift på 1.850 kr. samt et variabelt beløb på 0,6 % af købsprisen – oprundet til nærmeste 100 kr.  

Hvad er et skilsmisseskøde?

Hvis et ægtepar med formuefællesskab skal skilles og hvis de ejer en fælles bolig, kan de vælge at overdrage huset til den ene part. Der skal i denne forbindelse oprettes et nyt skøde, så kun den ene part står som ejer af boligen. Dette kaldes et skilsmisseskøde. 

Tinglysning af skilsmisseskøde

Et skilsmisseskøde skal tinglyses så ejeren af boligen fremgår offentligt. Der gælder dog andre regler for tinglysning af skilsmisseskøder end for tinglysning af almindelige skøder. Hvis der var formuefællesskab mellem ægtefællerne og der er indhentet en skilsmissebevilling og separationsbevilling fra det offentlige, kan ægtefællerne nøjes med at betale en fast pris på 1850 kr. I tinglysningsafgift. Ved et skilsmisseskøde slipper ægtefællerne altså for at betale den variable beløb på 0,6% af købsprisen 

Udvidet rådgivning hos TestaViva

Du opretter dette dokument ved at booke et telefonmøde hos en af vores jurister. På mødet udfylder juristen dokumentet sammen med dig over telefonen, mens du får juridisk rådgivning i forhold til, hvad der er bedst for dig og dine ønsker. 

Få styr på dit skøde

Skal TestaViva hjælpe dig med et skøde? Klik på knappen herunder for at booke et møde med en jurist

Har du brug for juridisk tjek?

Du får 15 minutters telefonisk juridsk tjek af dit dokument med en jurist,
der sikrer, at alt er korrekt.

Priser

Book møde med jurist

Få en jurist til at udarbejde dit dokument.

3.000,-

Vil du gerne opnå fuld tryghed ved oprettelsen af dit juridiske dokument? Book et møde med en af vores jurister og vær sikker på at dit dokument bliver lavet juridisk korrekt. 

Bliv ringet op

Snak med en af vores dygtige kunderådgivere

Ønsker du en dybdegående forklaring om skøde og hvordan det kan hjælpe dig? Udfyld nedenstående formular, så kan vi arrangere en samtale med en af vores dygtige kunderådgivere, der vil besvare alle dine spørgsmål og give dig en grundig forklaring af produktet og dets fordele. Vi ser frem til at høre fra dig!