fbpx

Hjem > Produkter > Ophævelse af særeje

Ophævelse af særeje

For at ophæve en ægtepagt om særeje, skal der oprettes en ny ægtepagt, der annullerer den tidligere indgåede ægtepagt om særeje. 

Indholdsfortegnelse

Hvordan ophæver man en ægtepagt?

Hvis I vil ophæve en ægtepagt om særeje, skal I oprette en ny ægtepagt, der annullerer den tidligere indgåede ægtepagt om særeje. I som ægtefællerne vil herefter få delingsformue i jeres ægteskab, hvilket er lovens udgangspunkt for ægtefæller. 

Det er kun nødvendigt at oprette en ægtepagt, der etablerer fælleseje, hvis I tidligere har tinglyst en ægtepagt om særeje – uanset hvilken type særeje I har. 

Hvorfor ophæve særeje?

At ophæve en ægtepagt med særeje kan skyldes forskellige årsager, og der er ikke én bestemt grund til at gøre det. Ofte sker det, når ægteskabet har udviklet sig over tid, og ægtefællerne er blevet mere trygge i deres forhold til hinanden. Baggrunden for valg af særeje eller tidligere forhold kan være mindre relevante, eller der kan være andre personlige forhold, der spiller ind. 

De årsager, der ligger til grund for at ophæve en ægtepagt med særeje, kan variere meget fra par til par. Det er dog typisk efter nogle års ægteskab, at ægtefællerne begynder at overveje, hvordan de bedre kan beskytte hinanden og deres fælles ejendom og formue

Gyldighedskrav

Ægtepagten skal dateres og underskrives af begge ægtefæller. Vær opmærksom på, at ægtepagten skal tinglyses for at være gyldig. I kan selv foretage tinglysningen – nemt og hurtigt. I kan finde Tinglysningens vejledning til tinglysning af en ægtepagt her. 

Få styr på din ægtepagt

Skal TestaViva hjælpe dig med et indbotestamente? Klik på knappen herunder for at booke et møde med en jurist

Har du brug for juridisk tjek?

Du får 15 minutters telefonisk juridsk tjek af dit dokument med en jurist,
der sikrer, at alt er korrekt.

Priser

Book møde med jurist

Få en jurist til at udarbejde dit dokument.

3.250,-

Vil du gerne opnå fuld tryghed ved oprettelsen af dit juridiske dokument? Book et møde med en af vores jurister og vær sikker på at dit dokument bliver lavet juridisk korrekt. 

Bliv ringet op

Snak med en af vores dygtige kunderådgivere

Ønsker du en dybdegående forklaring om ophævelse af særeje og hvordan det kan hjælpe dig? Udfyld nedenstående formular, så kan vi arrangere en samtale med en af vores dygtige kunderådgivere, der vil besvare alle dine spørgsmål og give dig en grundig forklaring af produktet og dets fordele. Vi ser frem til at høre fra dig!