fbpx

Hjem > Produkter > Fuldmagt

Fuldmagt

En fuldmagt er et dokument, hvori fuldmagtsgiver giver fuldmagtsmodtager ret til at handle på fuldmagtsgivers vegne. 

Indholdsfortegnelse

Hvad er en fuldmagt?

En fuldmagt er et dokument, hvorved udstederen, også kaldt fuldmagtsgiver, giver fuldmagtsmodtager, også kaldt fuldmægtigen, ret til at handle på udstederens vegne. 

Retten til at handle på fuldmagtsgiverens vegne kan enten være generel (kaldet generalfuldmagt), eller begrænset til at omfatte bestemte handlinger eller forhold (kaldet specialfuldmagt). 

Når man anvender en fuldmagt, er modtageren som udgangspunkt ikke forpligtet til at godtage den. Det kan derfor være en fordel at få en fuldmagt med en udformning, der er i overensstemmelse med branchestandarden for fuldmagter, og som fremstår professionel. Det kan derfor være en fordel at få en fuldmagt udarbejdet af TestaViva, da vi sørger for, at den overholder alle standarder. 

Hvad skal en fuldmagt indeholde?

Inden vi kan udarbejde en fuldmagt, er der en række spørgsmål, vi skal have besvaret:
1. Hvem kan handle på vegne af fuldmagtsgiver?
2. Hvad omfatter fuldmagten (handlinger)?
3. Kan fuldmagten overdrages?
4. Hvornår træder fuldmagten i kraft?
5. Hvordan tilbagekaldes fuldmagten?
6. Korrekt påtegning af vitterlighedsvidner.

Special fuldmagt

Hvis du laver en specialfuldmagt, får fuldmægtigen kun ret til at foretage visse afgrænsede handlinger på dine vegne. Det kan blandt andet være at repræsentere dig over for en offentlig myndighed, at sælge eller pantsætte fast ejendom, at stemme på en generalforsamling eller andet, som du måtte finde relevant. Du kan således afgrænse, hvilke handlinger fuldmægtigen kan indgå i på dine vegne. 

Hvis du ved, at der udelukkende er brug for assistance til ét eller flere specifikke forhold, bør du vælge en specialfuldmagt, da en generalfuldmagt giver mere eller mindre ubegrænsede muligheder for fuldmægtigen. 

Forskellen på en fuldmagt og en fremtidsfuldmagt

En fuldmagt er en juridisk aftale, hvor en person (den “fuldmægtige”) gives ret til at handle på vegne af en anden person (“fuldmagtsgiveren”) i visse situationer eller på visse områder. En fuldmagt kan være tidsbegrænset eller løbende, og den kan gives til enkeltpersoner eller til organisationer. 

En fremtidsfuldmagt er en type fuldmagt, der træder i kraft, når en person bliver ude af stand til at træffe beslutninger på grund af sygdom eller manglende mental kapacitet. Det kan også kaldes en “fuldmagt til fremtidig pleje”. 

En almindelig fuldmagt giver en person magt til at træffe beslutninger på vegne af en anden person, mens denne person stadig er i stand til at træffe sine egne beslutninger. En fremtidsfuldmagt træder først i kraft, når den anden person mister evnen til at træffe beslutninger. 

Forskellen mellem en almindelig fuldmagt og en fremtidsfuldmagt er altså tidspunktet for, hvornår fuldmagten træder 

Gyldighedskrav

Du skal blot datere og underskrive fuldmagten, hvorefter den er juridisk gyldig. Det kan være en fordel at anvende to vitterlighedsvidner, som skriver under på, at du var habil til at træffe en sådan beslutning, og at det var dig, der underskrev dokumentet. 

Få styr på din fuldmagt

Skal TestaViva hjælpe dig med en fuldmagt? Klik på knappen herunder for at booke et møde med en jurist

Har du brug for juridisk tjek?

Du får 15 minutters telefonisk juridsk tjek af dit dokument med en jurist,
der sikrer, at alt er korrekt.

Priser

Book møde med jurist

Få en jurist til at udarbejde dit dokument.

3.250,-

Vil du gerne opnå fuld tryghed ved oprettelsen af dit juridiske dokument? Book et møde med en af vores jurister og vær sikker på at dit dokument bliver lavet juridisk korrekt. 

Bliv ringet op

Snak med en af vores dygtige kunderådgivere

Ønsker du en dybdegående forklaring om fuldmagt og hvordan det kan hjælpe dig? Udfyld nedenstående formular, så kan vi arrangere en samtale med en af vores dygtige kunderådgivere, der vil besvare alle dine spørgsmål og give dig en grundig forklaring af produktet og dets fordele. Vi ser frem til at høre fra dig!