fbpx

Hvad er en notar?

En notar er en person på et notarkontor ved domstolen, som kan bekræfte din identitet og kan bekræfte, at du skriver under på dit eget testamente.

Book tid hos en notar

Når dit testamente er klar til at blive underskrevet ved notaren, skal du booke en tid hos den notar, der passer dig. Hos de fleste notarkontorer kræver det, at man har booket en tid, før man møder op. Du kan booke en tid hos en notar her.

Hvad gør jeg, hvis jeg har lavet et gensidigt testamente?

Har du lavet et testamente sammen med en anden person, hvis I fx er gift, skal I begge underskrive notartestamentet hos notaren. I møder da begge to op på notarkontoret til den aftalte tid og underskriver testamentet. Notaren bekræfter ligeledes begge jeres identiteter, og at det er jer, der underskriver jeres testamente.

Husk at medbringe følgende til notaren

To eksemplarer af dit af testamente
Billede-ID (på begge personer, hvis der er tale om gensidigt testamente)
DKK 300,- til notaren i retsafgift

Dit testamente bliver opbevaret sikkert

Når testamentet er underskrevet som notartestamente, er det juridisk gyldigt og ligger gemt hos notaren, indtil det engang skal tages i brug. Til den tid, meddeler CPR-registeret din bortgåen til notarkontoret, som sørger for at videregive oplysningen til skifteretten, som giver dine pårørende besked omkring testamentet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *