Testamente

Hvad går et testamente egentlig ud på? Hvorfor er det så vigtigt? Og hvordan er dine efterladte stillet, hvis du ikke opretter det? Alt det og meget mere kan du læse om på denne side.Lav et testamente

Sådan gør du

 • Hvor lang tid tager det?

  Med vores online løsning kan du oprette et testamente på 15-30 min.

 • Hvad skal du gøre?

  Du skal besvare de forskellige spørgsmål i vores gør-det-selv løsning. Derefter skal du underskrive testamentet enten digitalt, fysisk eller hos notar.

 • Hvad får du?

  Du får et juridisk gyldig testamente, som er skræddersyet til netop dit behov og din situation.

 • Gør-det-selv

  Du kan lave dette produkt selv. Vi har gjort det nemt og intuitivt at oprette. Skulle du få brug for hjælp, sidder vi altid klar til at hjælpe dig.

 • Hvad koster det?

  Det kostesr 795,- kr. at oprette med vores digitale gør-det-selv løsning.

START NU

PSST... Det er nemt og ligetil

Fordele ved et testamente

Her kan du læse om nogle af fordelene ved at have styr på testamente. TestaViva guider dig hele vejen og vi sidder altid klar til at hjælpe dig.

 • Fordel arven efter dine ønsker

  På trods af tvangsarv kan du selv bestemme meget i forhold til fordelingen af din arv. Det kan give god mening for familier med børn at bestemme, at testamentere det meste til ægtefællen og mindst muligt til børnene, så ingen tvinges fra hus og hjem.

 • Båndlæg arven for dine arvinger

  Du kan bestemme, at hele arven ikke skal udbetales på én gang. Har du et barn der ikke er god til at håndtere store mængder penge, kan det være en fordel at arven bliver udbetalt i portioner over en årrække.

 • Undgå ufred mellem dine arvinger

  Når du opretter et testamente tager du stilling til, hvordan boet skal behandles, den dag du ikke er her længere. Du sikrer at der ikke opstår splid og ufred blandt dine arvinger pga. usikkerhed omkring dine ønsker.

 • Beskyt arven for dine arvinger

  Et testamente handler ikke kun om at fordele arven. Det er også muligt at bestemme, at arven til dine arvinger skal være deres særeje. På den måde skal din arving ikke dele arven ved en eventuel senere skilsmisse.

Brugerne fortæller

Her kan du se hvad vores brugere mener om testamente på TestaViva.
Opret testamente i dagHvad er et testamente


Et testamente er et juridisk dokument, der giver dig mulighed for at bestemme, hvem der skal arve dig den dag, hvor du går bort.

Hvert år bliver 15.000 danskeres formue udbetalt til personer, der ikke var tiltænkt at arve disse penge. Det betyder, at der årligt er mange milliarder kroner, der ender i ‘forkerte lommer’, fordi den afdøde ikke havde oprettet testamente.

Hvorfor er et testamente vigtigt?


Der er overordnet 2 grunde til at have et testamente:
 

 • Økonomi: Du kan sikre, at dine efterladte får,  hvad de skal have efter dit ønske. Blandt andet kan et testamente sikre, at arvingerne kan klare sig økonomisk og evt. blive i jeres fælles hjem.
 • Omsorg: Lav et testamente, og drag omsorg for dem, du holder af – så de har ro og klarhed om din sidste vilje. TestaVivas erfaring er, at når man aktivt har taget et valg om, hvem der skal modtage arven, så har arvingerne og de efterladte mere rum til at bearbejde sorgen i stedet for at slås om arven, og hvad det egentlig var afdøde ønskede.

Pris på et testamente


Uafhængigt af, om du opretter et billigt advokattestamente, udarbejder et testamente efter en testamente skabelon eller anvender TestaVivas online løsning, er det i sidste ende vigtigt at få det oprettet. Ved TestaViva har du den fordel, at det er nemt og sikkert at oprette testamentet ved selv at bygge testamentet lige efter dine ønsker og behov.

Vi anbefaler, at du opretter et testamente hos TestaViva, da vores tilbud og skabelon er gennemtestet af mange advokater og brugt af mange tusinde danskere. 

Et levende dokument


Et testamente er et levende dokument. Dit liv er i konstant forandring, og netop derfor bør du være opmærksom på, at dit testamente følger med dit livs udvikling. Når du opretter et testamente på TestaViva, kan du altid nemt og ligetil gå ind og se dit nuværende testamente og evt. lave ændringer.

TestaViva kalder et testamente for det levende dokument og du kan læse meget mere om det her.

Hvornår er det rigtige tidspunkt?


De fleste mennesker vil formentlig kunne genkende tanken ’Det gør jeg lige i næste uge’. Af respekt for dine efterladte bør du ikke udskyde at lave et testamente. Ligeledes er det vigtigt løbende at  opdatere testamentet, i takt at livet ændrer sig.

Hos TestaViva  holder vi løbende øje med dit testamente via vores livsguide. Det betyder, at  TestaVIva gør dig opmærksom på, at det er tid til en ændring, hvis du fx bliver gift, får børn eller lignende.

TestaViva er gennemtestet af jurister, advokater og flere tusinde brugere.

Hvordan opretter jeg et testamente?


Når du skal lave et testamente, er der mange muligheder, og der er et hav af testamente formularer gratis på nettet. Mange af  dem viser  eksempler på testamenter, som du kan vælge at bruge, men der er visse faldgruber, som du skal passe på.

Hos TestaViva kan du anvende vores platform, som stiller dig en række spørgsmål på samme måde, som en testamente advokat eller jurist ville gøre. Vi har lavet en platform hvor du nemt og ligetil kan oprette testamente, som er tilpasset dine ønsker og din personprofil. 

Det er vigtigt, at testamentet lever op til  dine ønsker og behov, men det er også  vigtigt, at testamentet overholder formkrav samt arveloven.

Et testamente på TestaViva


Et  testamente hos TestaViva er bedre end de billige testamenter, som du kan købe på nettet. Når du opretter et testamente online på TestaViva, får du ét spørgsmål ad gangen. Når du har besvaret dem alle, udarbejder vores system selv et testamente, som passer præcist til dine ønsker.

Du får udarbejdet et testamente, som er juridisk gyldigt og overholder alle krav i forhold til den gældende lovgivning.

Hjælp til at lave testamentet


TestaViva tilbyder juridisk rådgivning til en god pris.

Du har særlige fordele, hvis du er medlem eller kunde hos en af følgende:

 • Arbejdernes Landsbank
 • PensionDanmark
 • Et FH-fagforbund. Se her om din fagforening er inkluderet.

Læs mere her.

Er du ikke en af ovenstående, kan du købe juridisk rådgivning til markedets billigste pris, hvis du ønsker det lige her.

Hvornår er et testamente gyldigt?


Fælles for alle testamenter (undtagen nødtestamenter) er, at de efter udarbejdelsen skal gøres juridisk gyldige. I den forbindelse har du 2 muligheder:

 • Notartestamente: En notar er en person, der kan bekræfte underskrivning af bl.a. testamenter. Du finder notaren ved det lokale domhus. Du kan finde en liste over notarforretninger her.
   
 • Vidnetestamente: Du kan med 2 vidner, som ikke må være i familie med dig eller indsat i testamentet, underskrive dit testamente som et vidnetestamente. TestaViva tilbyder i samarbejde med KMD.dk, at I kan underskrive testamente online med NemID. På den måde er vidnetestamentet opbevaret på en sikret server og sendes automatisk til skifteretten den dag, du går bort. 

Du kan læse meget mere omkring vidne- og notartestamente her: Typer af testamenter

Hvad er Testaviva?


TestaViva er meget mere end en testamente formular.

Det er den første og mest komplette digitale jura platform, hvor alle danskere kan oprette testamente og andre juridiske dokumenter.

Hos TestaViva kan du:

 • Lave testamente og andre juridiske dokumenter online.
 • Få juridisk rådgivning.
 • Få automatisk besked, når de skal opdatere deres testamente eller oprette andre dokumenter, fx hvis de er blevet forældre eller køber bolig. Læs mere her.
 • Få et hurtigt og overskueligt indblik i, hvilke ting der er vigtige for netop dig og din familie i forb. med juridiske dokumenter.
 • Underskrive dokumenter og opbevare dem sikkert online hos TestaViva, så de ikke bliver væk og  kan tilgås, når det ønskes.
 • Nemt ændre dokumenter, så fx et testamente kan tilpasses en ny livssituation og nye ønsker - se det levende dokument for mere information.
 • Opbevare dokumenter helt sikkert, så der er styr på dem ét sted. TestaViva sørger for at sende dokumenter ud til skifteretten ved dødsfald.

TestaViva er derfor meget mere end bare en testamente formular for alle danskere. Det er en digital løsning, som er blevet udviklet over 4 år i samarbejde med dygtige advokater og jurister. TestaViva tilbyder dig et testamente, hvor du selv helt trygt kan oprette testamente - og ønsker du rådgivning, kan du ringe til os på 88 62 60 50 i hverdage kl. 9.00-16.00 og mandag-torsdag kl. 18.00-21.00 - kontakt os her

Vores holdning til gratis testamente formular


Gratis testamente formularer kan være udmærkede, men det kan have nogle uheldige konsekvenser, hvis brugeren ikke er klar over, hvad de har brug for.

Sagens kerne i ovenstående er, at  mange mennesker ikke præcis ved, hvilket type testamente de har brug for.

De mange juridiske forklaringer kan for nogle virke fuldstændig  uforståelige med den konsekvens, at de vælger et helt forkert testamente.

Når man på TestaViva anvender vores testamente formular, er det ikke bare en ”flad” formular. Det er en levende platform, der udspørger dig med simple spørgsmål, ét ad gangen. Du skal  således ikke forholde dig til, hvilken type testamente du har brug for, du skal blot besvare ét spørgsmål ad gangen.

Gode råd når du opretter et testamente


Uanset om du anvender det billigste testamente, som du kan finde online, eller du går til en advokat og får oprettet et testamente, er der nogle forhold, som du skal være opmærksom på, når du laver et testamente.

 • Enighed: Opretter i et gensidigt testamente, anbefaler vi altid, at I taler om jeres ønsker/behov i fællesskab. Når I laver et gensidigt testamente, skal det afspejle fælles ønsker og ikke blot den  enes. På den måde undgår I også, at I kort tid efter skal ændre i testamentet.
 • Spar boafgift for arvinger: Opretter du et testamente alene og indsætter du arvinger fra arveklasse 3, anbefaler vi, at du anvender  den såkaldte 30% løsning. Det er kort fortalt en måde, hvorpå du kan spare dine arvinger for en  del af boafgiften til staten samtidig med, at du støtter et godt formål. Læs mere om 30% løsningen her.  Når du opretter et testamente på TestaViva, oplyser du relationen til de arvinger, som du indsætter – på den måde spørger vores system automatisk, om du ønsker at anvende 30% løsningen.
 • Børnetestamente: Har du børn under 18 år, anbefaler vi, at du også indarbejder et børnetestamente i dit almindelige testamente. Kort fortalt er et børnetestamente din medbestemmelse om, hvem du gerne vil have skal have forældremyndigheden, hvis du går bort, før barnet er fyldt 18 år. Læs mere om børnetestamenter her. TestaVivas platform registrerer , hvis du har børn, som er under 18 år, og vil automatisk spørge, om du ønsker at indsætte et børnetestamente  
 • Særeje: Beskyt arven for dine arvinger. Du kan i et testamente bestemme, at arven til dine arvinger skal være deres særeje. På den måde skal de ikke dele arven med deres ægtefælle ved en evt. skilsmisse. Du kan også indsætte en sådan bestemmelse,  selv om dine arvinger ikke er gift; så vil beskyttelsen blot gælde for et fremtidig ægteskab. TestaVivas platform spørger automatisk, om du ønsker at bestemme særeje. Læs mere om særejebestemmelse her.
 • Børn uden økonomisk ansvarlighed: Er dit barn god til at bruge penge? Måske lidt for god. Så kan du i testamentet bestemme, at arven skal være båndlagt til eksempelvis barnet fylder 25 år. Ved 25 år har barnet nået en alder, hvor han/hun er lidt mere økonomisk bevidst. Igen spørger systemet automatisk, om du ønsker at båndlægge arven. Læs mere om båndlæggelse.
 •  Tidligere testamenter: Har du et testamente fra tidligere, er det vigtigt at være opmærksom på, om du vil ændre det eller tilbagekalde det. Er der tale om fx en ny partner, skal I lave et nyt gensidigt testamente, hvor du tilbagekalder det gamle. TestaVivas platform spørger altid, om du tidligere har oprettet et testamente. Svarer du  ja, skal du indtaste dato og sted for oprettelse. På den måde kommer der automatisk en tilbagekaldelse ind i dit testamente.
 • Uskiftet bo:  I dag ser vi ofte  ægteskaber, hvor der er ”dine og mine” børn.  Børn skal som minimum have deres tvangsarv, når deres forældre går bort. Det kan man komme udenom, hvis de giver samtykke til uskiftet bo. Du kan nemt, sikkert og online oprette sådanne samtykkeerklæringer til uskiftet bo på TestaViva. Gyldighedskrav er, at børnene er myndige.
 • Pension og forsikring: Man tænker måske ikke så meget over det, men for mange mennesker gælder, at deres primære formue ligger i deres pensionsopsparinger. Disse opsparinger udbetales ikke efter  arveloven, men efter begunstigelseserklæringer. Du kan nemt oprette og underskrive sådanne erklæringer på TestaViva.  Læs mere om begunstigelseserklæringer her.
 • Hilsen til arvingerne: Hos TestaViva har du mulighed for at afslutte dit testamente med en hilsen til dine efterladte. Her kan du med egne ord tage en sidste afsked, fortælle hvordan boet skal gøres op og meget mere.
 • Børns CPR-nr: Når du laver et testamente, hvor du vil indsætte dine børn, er der nogle forældre, som ikke er bekendt med deres børns CPR-nr. og af forskellige årsager ikke kan få det af barnet/den anden forældre. I så tilfælde kan man finde barnets CPR-nr. ved at slå sine egne oplysninger op på www.borger.dk. Du logger på www.borger.dk og går til fanen “Det Centrale Personregister” – her står alle oplysninger på en selv, herunder børn af pågældende med barnets CPR-nr. oplyst.
 • Lav selv testamente: Ønsker du ikke at betale for et advokat testamente, kan du i  stedet anvende TestaViva, hvor du nemt, hurtigt og sikkert kan oprette et testamente. Vi sikrer, at du får den rette testamente skabelon, som opfylder dine ønsker. Du skal blot svare på  et spørgsmål ad gangen og derefter fortæller vores system, hvilket testamente der passer til dig.

Opdatering af testamenter fra før 2008


Prisen på testamenter kan være høj, hvilket gør, at mange mennesker ikke ønsker at betale for et nyt testamente, hvis de blot skal tilpasse enkelte områder. Det kan have store konsekvenser, hvis ikke man  ikke opdaterer et testamente fra før 2008, da testamenter fra før 2008 kan være forældede, hvis de strider imod den nye arvelov.

Har du et testamente fra før 2008, anbefaler vi, at du kontakter en af vores jurister og får en gennemgang af dit testamente med henblik på at sikre, at dit testamente fortsat er juridisk gyldigt.

Kort fortalt betyder lovændringer fra 2008 følgende:

 • Arven til ægtefæller er gået fra 1/3 til 1/2, hvis der var børn i ægteskabet. 
 • Tvangsarven var tidligere 50% af det, som den afdøde efterlod sig. Den er nu ændret til 25%. Du kan læse mere om tvangsarv og friarv her.
 •  Tvangsarven pr. barn kan nu begrænses til 1. mio (Pristalsreguleres årligt. I 2018 er beløbet kr. 1.260.000)
 • Mulighed for at lave et såkaldt udvidet samlevertestamente. Det er samlevendes  mulighed for  at lave et testamente, hvori de bestemmer, at de skal arve hinanden, som var de gift.

Arvelovens fordeling af arven


Har du ikke oprette et testamente, bestemmer arveloven, hvordan arven efter dig skal fordeles.

Man opererer med 3 såkaldte arveklasser, som bestemmer, hvordan arven fordeles; dem kan du læse mere om i dette afsnit. Det er ikke altid nok at vide, hvem der arver dig, det er også vigtigt at være opmærksom på de faldgruber, der kan være i netop din familiesammensætning.

Du kan selv lave et testamente via vores gør-det-selv løsning. Vores system sikrer, at det bliver et juridisk gyldigt testamente samtidig med, at du bliver gjort opmærksom på diverse faldgruber.

Efter gennemgangen af arveklasserne kan du finde den familiesituation, der passer til dig, og de faldgruber, som du skal være opmærksom på.

De 3 arveklasser

1. Arveklasse - Ægtefælle og børn

Er der ikke oprettet et testamente vil dine livsarvinger (børn) og ægtefælle arve ligeligt. De vil altså få halvdelen hver. Skulle det ske, at dit barn afgår ved døden før dig, vil barnets eventuelle børn (dine børnebørn) træde i dets sted.

Du kan læse mere om arveklasser her.

 

2. Arveklasse - Forældre, dernæst søskende og deres børn

I 2. Arveklasse arver forældrene hver 50 % af arven. Skulle forældre være afdøde, arver søskende. Det er uanset, om disse er halv- eller helsøskende.

Er søskende også afgået ved døden, vil deres børn (nevøer / niecer) arve. Er der ingen levende nevøer og niecer, går arven til arveklasse 3 -  afdøde nevøers og niecers børn arver ikke.

Du kan læse mere om arveklasser her.
 

3. Arveklasse - Bedsteforældre og deres børn

Dine bedsteforældre på hver af dine forældres side arver ligeligt. Er dine bedsteforældre døde, går arven til deres børn (dine farbrødre, fastre, morbrødre og mostre).

Arvinger i 2. og 3. arveklasse er ikke tvangsarvinger, og deres arv kan begrænses eller helt bortfalde ved testamente.

 

OBS!! ER DER INGEN LEVENDE ARVINGER I 3. ARVEKLASSE, OG ER TESTAMENTET IKKE OPRETTET, TILFALDER DIN ARV STATEN.

 

Du kan læse mere om arveklasser her.

Konkrete situationer


Konkrete situationer

Herunder kan du finde eksempler på almene konkrete arve-situationer. Husk, at du altid er velkommen til at kontakte TestaViva og få hjælp til netop din situation. Du kan kontakte os på vores kontaktside

Du kan læse mere om de forskellige situationer ved nedenfor at klikke på den situation, der passer til dig:

 

Single uden børn

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Det kan være svært at finde ud af, hvem der arver efter dig, hvis du er single og ingen børn har. Som udgangspunkt, vil det være dine forældre, som arver dig, når du går bort. Lever dine forældre ikke længere, så går din arv til dine søskende.

Hvis du er single og ingen børn har, er der nogle forhold, som du bør være opmærksom på:

 • Som udgangspunkt skal der betales en arveafgift på 36,25%. Dog er dine forældre undtaget fra denne afgift og slipper med 15%.
 • Du kan sikre, at dine arvinger betaler en lavere arveafgift, hvis du tilskriver en del af arven til velgørenhed.
 • Hvis ikke du får udarbejdet et testamente i tide, risikerer du, at hele din formue går til den Danske Statskasse.
 • Da du igen tvangsarvinger har, har du fuld råderet over, hvem der skal arve din formue, og hvordan den skal fordeles.

Her kan du læse mere om at testamentere som single uden børn.

 

Single med børn

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Ifølge arveloven går din arv automatisk til dine børn, når du går bort. Hvis de ikke længere er her, går arven til dine eventuelle børnebørn. Er de her heller ikke længere, så går din arv til dine eventuelle oldebørn osv. Der er dog nogle punkter, som du bør være opmærksom på:

 • Du kan  gøre arven efter dig til særeje.
 • Hvis du går bort før dine børn, kan du med et børnetestamente tilkendegive, hvem du foretrækker skal være værge.
 • Ved at lave en bestemmelse om båndlæggelse i dit testamente kan du sikre, at kun noget af din formue er disponibel for dine børn, når de fylder 18 år, eller sikre, at din arving skal have udbetalt arven på et bestemt tidspunkt. Du kan således tilrettelægge, hvordan udbetalingen af din arv skal arrangeres.

 

Båndlagt arv bliver automatisk udbetalt, når din arving fylder 25 år, med mindre andet står beskrevet i dit testamente. Her kan du læse mere om at testamentere som single med børn.

 

Samlevende uden børn

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Hvis du og din samlever ikke er gift, er det nødvendigt at lave et testamente, hvis du ønsker, at din samlever arver dig, når du går bort. Uanset hvor længe du har levet sammen med din samlever, vil vedkommende ikke automatisk arve dig, når du går bort. HDer skal udarbejdes et testamente, der sikrer, at din samlever bliver din arving. TestaViva har udarbejdet en nem og sikker løsning, der guider samlevende gennem oprettelsen af et testamente. Find guiden her.

Hvis ikke du har oprettet et testamente, kan det have alvorlige konsekvenser for den længstlevende samlever. Vedkommende kan risikere at skulle gå fra hus og hjem , fordi  din arv vil blive tildelt dine forældre. Ej heller dine forældre kan videregive din arv, uanset om de måtte ønske at gøre det. Derfor er det vigtigt, at tage ansvar og oprette et testamente.

Har du en samlever, som du ikke er gift med, skal du være opmærksom på følgende:

 • Par, der ikke er gift, arver ikke efter hinanden, med mindre et testamente bliver udarbejdet.
 • Ved at oprette et testamente, kan du bestemme, hvem der skal være dine arvinger.
 • Du kan sikre, at din arv ikke går til den Dansk Statskasse ved at oprette et testamente.
 • Arveafgiften udgør 36,25% i afgift, det kan der laves om på i et testamente.
 • Bestemmelser om fordeling af formue fra pensioner og forsikringer håndteres ikke efter arveloven.
 • Når du ingen børn har,  har du ingen tvangsarvinger, hvilket gør, at det er helt op til dig, hvem der skal arve hvad, og hvordan arven skal fordeles.

TestaVivas jurister kan guide dig sikkert igennem oprettelsen af dit testamente. Her kan du læse mere om at testamentere som samlevende uden børn.

 

Samlevende med børn

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Hvis ikke der er oprettet et testamente, vil dine børn være dine eneste arvinger. Dette betyder, at hvis du og din samlever ejer et hus sammen,  vil din andel gå til dine børn. Din samlever arver intet. Et testamente kan sikre, at din samlever arver, hvad du ønsker vedkommende skal arve.

Som samlevende med børn er der nogle enkelte punkter, som du bør være opmærksom på:

 • Din samlever arver intet fra dig, når I ikke er gift. Kun ved at oprette et testamente eller blive gift kan I arve efter hinanden.
 • Dine børn er ved lov gjort til livsarvinger og arver hele formuen fra dig. Lever de ikke længere, når du går bort, er det dine børns eventuelle børn, der bliver dine arvinger. Er de også gået bort, bliver dine børnebørns eventuelle børn dine arvinger osv.
 • Selv om  dine børn måtte have et ønske om at tildele din samlever hele eller blot dele af den arv, som du har efterladt, så er dette ikke en mulighed.
 • Beslut, hvem du foretrækker der skal være værge for dit barn, og udarbejd din beslutning i et testamente. På den måde er der mulighed for, at dine børn bliver overladt til de mennesker, som du ønsker skal varetage dem, hvis du ikke længere er her til at gøre det.
 • Ved udarbejdelse af et testamente med båndlæggelse kan du sikre, at dit barn får udbetalt sin arv, når  det er hensigtsmæssigt.
 • Du kan give arven som særeje til dine børn og andre arvinger.

Her kan du læse mere om at være samlevende med børn.

 

Samlevende med børn fra tidligere forhold

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Hvis du ikke er gift med din samlever og du har børn fra tidligere forhold, gælder samme regler, som hvis I havde børn sammen. Dine børn arver under alle omstændigheder dig og din samlever arver intet - uanset, hvor længe I har boet sammen. Det vil altså sige, at hvis du går bort og andet ikke er angivet i et testamente, arver dine børn din andel af det hus, som du har sammen med din samlever. Selv om børnene måtte have et ønske om at tildele din samlever en del af arven, er det ikke en mulighed - med mindre, der er oprettet et testamente.

Er du ikke gift med din samlever og har du børn fra tidligere forhold,  er der enkelte foranstaltninger, som du bør være opmærksom på:

 • Ugifte par arver ikke efter hinanden.
 • Du og din partner arver ikke efter hinanden, uanset hvor længe I har dannet par.
 • Kun ved at oprette et testamente kan din partner blive din arving.
 • Dine børn arver automatisk hele formuen fra dig. Er dine børn allerede gået bort, er det dine børns eventuelle børn, der arver dig. Er dine børnebørn også gået bort, arver dine eventuelle oldebørn.
 • Selv om at dine børn måtte have et ønske om at tildele arven eller dele af den til dine efterladte partner,  er det ikke en mulighed.
 • Et testamente kan udarbejdes, så dine børn kun modtage deres tvangsarv.
 • Med et børnetestamente tilkendegiver du, hvem du foretrækker skal være værge for dine børn, hvis du går bort før de er fyldt 18 år.
 • Med et testamente kan du båndlægge din formue, såledesat din arv bliver udbetalt på et tidspunkt, som du bestemmer.
 • Hos TestaViva kan du nemt og sikkertg oprette et testamente, der sikrer, at din arv kun går til dem, som du ønsker skal have del i din formue.

 

Ægtefæller uden børn

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Hvis du er gift og ingen børn har vil din arv udelukkende blive overdraget til din ægtefælle. Nedenfor ser du en liste over de punkter, som du bør overveje, hvis du er gift og ikke har børn:

 • Hvis du ikke får udarbejdet et testamente, hvor du indskriver andre arvinger,  vil din ægtefælle automatisk arve det hele.
 • Har du og din ægtefælle ingen børn,  skal I være opmærksomme på, at et testamente er særligt vigtigt, hvis du vil sikre, at din arv ikke går til den Danske Statskasse.
 • Formuer fra pension og forsikringer bliver ikke håndteret efter arveloven.
 • Din ægtefælle vil under alle omstændigheder arve 25% , men du kan ved testamente bestemme, hvem der skal modtage 75%.
 • Udarbejder du ikke et testamente, før du går bort, og er du gift, træder svogerskabsarven i kraft ved længstlevende ægtefælles død.

Her kan du læse mere om at være ægtefæller uden børn

 

Ægtefæller med børn

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Hvis du og din partner er gift og har fælles børn og du ikke har fået udarbejdet et testamente,vil din arv automatisk gå til din partner og jeres fælles børn. Nedenfor er der listet nogle enkelte punkter, som du bør være opmærksom på, når du er gift og I har fælles børn:

 

 • Din arv vil som udgangspunkt blive fordelt ligeligt mellem din ægtefælle og jeres fælles børn.
 • Hvis du ønsker, at dine børn eller din partner skal arve mere eller mindre, kan du sikre, at dette bliver en realitet, hvis du opretter et testamente.
 • Med et testamentekan du sikre, at din ægtefælle kan blive boende i jeres fælles bolig.
 • Friarven (som er hele arven minus tvangsarven) kan du   råde frit over.
 • Går du bort, før dine børn fylder 18 år, kan du oprette et børnetestamente, der fortæller, hvem du foretrækker som værge for dine børn.

Her kan du læse mere om at være ægtefæller med børn.

 

Gift med kun børn fra tidligere forhold

Her er, hvad du skal forholde dig til i forhold til testamente

Hvis du er gift og kun har børn fra tidligere forhold og du ikke får udarbejdet et testamente ,vil din arv automatisk tilfalde din ægtefælle og dine børn fra tidligere forhold. Nedenfor er der listet nogle enkelt punkter, som du bør være opmærksom på:

 • Din formue vil automatisk blive fordelt ligeligt mellem dine børn og din ægtefælle, hvis ikke du opretter et testamente.
 • Hvis du ønsker, at din formue skal fordeles anderledes, fx hvis du ønsker, at dine børn skal have mere end din ægtefælle, skal du oprette et testamente, hvori du beskriver retningslinjerne for fordelingen af din arv.
 • Med et testamente kan du sikre, at din ægtefælle kan blive boende i jeres fælles hjem. Uden et testamente kan uskiftet bo blive en udfordring.
 • Du kan give arven som særeje til dine børn og andre arvinger.
 • Går du bort før dine børn fylder 18 år, kan du med et børnetestamente meddele, hvem du ønsker skal være værge for dine børn.

 

Hos TestaViva kan du nemt og hurtigt udfylde dit testamente hjemmefra og få hjælp af vores jurister. Der er altså ingen undskyldning for ikke at sikre dine nærmeste.

Vi anbefaler derfor, at du opretter et testamente, medmindre du intet ejer af værdi. Det er dit ansvar, at din arv går til de rette, og laves der ikke et testamente, kan det være arveloven, der bestemmer, hvor din arv ender.

Vi er klar til at rådgive dig på telefon, e-mail og chat. Vi glæder os til at hjælpe dig med at sikre dig og dine nærmeste på bedste vis.

Indhold

Hvad er et testamente

Hvorfor er et testamente vigtigt?

Pris på et testamente

Et levende dokument

Hvornår er det rigtige tidspunkt?

Hvordan opretter jeg et testamente?

Et testamente på TestaViva

Hjælp til at lave testamentet

Hvornår er et testamente gyldigt?

Hvad er Testaviva?

Vores holdning til gratis testamente formular

Gode råd når du opretter et testamente

Opdatering af testamenter fra før 2008

Arvelovens fordeling af arven

Konkrete situationerAndre relaterede produkter


Giv din familie ro i sjælen - opret testamente i dag