Retningslinjer for behandling af cookies og personoplysninger

MDL ApS ved, hvor vigtig fortrolighed er i forhold til vores kunder, og vi bestræber os på at være tydelige med, hvordan vi indsamler, bruger, videregiver, overfører og opbevarer dine oplysninger. Vores cookie- og privatlivspolitik indeholder en oversigt over vores oplysningspraksisser. Cookie- og privatlivspolitikken gælder for MDLs hjemmesider samt vores Tjenester, som omfatter onlineapplikationer, tjenester og markedsføringsaktiviteter, der henviser til eller har links til privatlivspolitikken.

Vores indsamling, anvendelse, videregivelse, overdragelse og lagring af oplysninger foretages i overensstemmelse med gældende lovgivning.

Denne cookie- og privatlivspolitik gælder for alle vores Tjenester, og cookiepolitikken gælder ved besøg på vores hjemme- og facebook-side. Den gælder, uanset om du bruger en computer, en mobiltelefon, en tablet, et tv eller en anden enhed for at få adgang til vores Tjenester. Vi kan også udarbejde specifikke tillæg vedr. fortrolighed, der indeholder yderligere oplysninger om vores praksisser i forbindelse med visse Tjenester. Tillæggene vil gælde for din brug af de Tjenester, som de omfatter.

Bemærk, at cookie- og privatlivspolitikken gælder for din brug af MDLs Tjenester. Det er vigtigt, at du læser cookie- og privatlivspolitikken omhyggeligt, da du, når som helst du anvender vores Tjenester, accepterer de praksisser, vi beskriver i politikken og dens tillæg. Hvis du ikke kan acceptere de praksisser, der er beskrevet i politikken, bør du ikke anvende vores Tjenester.

Det er også vigtigt, at du jævnligt tjekker for opdateringer af privatlivspolitikken. Hvis vi opdaterer privatlivspolitikken, vil vi oplyse dig om ændringer, som vi anser for at være væsentlige, ved at indsætte en bemærkning på de relevante Tjenester. Hvis du efter indsættelsen af en sådan bemærkning tilgår eller bruger vores Tjenester, accepterer du den eller de nye praksis(-ser), der er anført i opdateringen. Den nyeste version af privatlivspolitikken er altid tilgængelig her. Du kan tjekke “Gældende fra” anført nederst for at se, hvornår privatlivspolitikken senest er opdateret.

1. Ejeroplysninger

Denne hjemmeside/tjeneste udbydes af:

MDL ApS – Mit Digitale Liv Borupvang 3

2750 Ballerup

Telefon: (+45) 70 20 24 27 Email: info@mdl.digital CVR.nr. 37861596

2. Generelt

Når du klikker dig ind på MDL’s hjemmesider eller facebook-side, opretter abonnement på en Tjeneste eller køber en service, indsamler MDL oplysninger om dig. Nedenfor kan du læse om de informationer, der indsamles, herunder hvordan oplysningerne behandles, hvad de bruges til, hvem der har adgang til oplysningerne, og hvem du kan kontakte, hvis du har spørgsmål eller indsigelser vedrørende de indsamlede oplysninger.

MDL indsamler oplysninger om dig på to måder:

  • Ved brug af cookies
  • Ved at du selv afgiver oplysninger.

3. Cookies

En cookie er en tekstfil, som lægges på din computer eller andet it udstyr. Den gør det muligt at genkende din computer og samle information om, hvilke sider og funktioner, der besøges med din computer. Cookies indeholder oplysninger i anonymiseret form.

Cookies anvendes af stort set alle websites og er i mange tilfælde en forudsætning for, at websitet kan fungere.

3.1 Cookies på dette site

På vores website anvender vi cookies til en række forskellige formål i forbindelse med funktion, webanalyse og marketing. Vi anvender overvejende cookies til at samle statistik om brugernes besøg. Vi bruger oplysningerne til at forbedre brugeroplevelsen, optimere hjemmesidens design, generere webstatistik og målrette marketing.

Der bruges cookies fra en række tredjeparter, som omfatter:

  • Doubleclick.net
  • Google
  • Ionicframework.com • mitdigitaleliv.dk
  • YouTube
  • facebook
  • testaviva.dk

3.2 Fravalg af cookies

Hvis du nu eller i fremtiden ønsker at fravælge cookies, kan du gøre dette via dine browser-indstillinger. Du kan blokere for cookies fra vores og andre hjemmesider ved at tilføje domænet under Internetindstillinger i din browser.

Læs mere om, hvordan du fravælger cookies via din browser på http://minecookies.org/

3.3 Hvad sker der, hvis jeg fravælger cookies?

Hvis du fravælger cookies vha. dine browser-indstillinger, vil det ikke blive registreret, når du browser rundt på Internettet. Du skal dog være opmærksom på, at ved at fravælge cookies vil du også automatisk fravælge en del funktionalitet på mange websites, og de vil derfor ikke fungere korrekt.

3.4 Hvorfor informerer vi om cookies?

Vi informerer om cookies, fordi vi ligesom alle andre danske websites er forpligtet til at informere om dem i henhold til ”Bekendtgørelse om krav til information og samtykke ved lagring af og adgang til oplysninger i slutbrugeres terminaludstyr” (pdf): https://www.retsinformation.dk/Forms/R0710.aspx?id=139279

4. Personoplysninger

4.1 Hvad er personoplysninger?

Vi beder om dine brugerrelaterede oplysninger, når du opretter abonnement eller køber tjenester på hjemmesiden. I forbindelse med køb eller oprettelse af abonnement er obligatoriske oplysninger markeret tydeligt på formularen.

4.2 Hvilke personoplysninger indsamler vi?

Ved oprettelse af abonnement indsamler vi følgende oplysninger:

  • Navn
  • CPR-/PID-nummer
  • Evt. email-adresse.

Ved køb af vores assistance på Tjenesten for pårørende indsamler vi:

  • Navn
  • Dit forhold til afdøde
  • Telefonnummer
  • Email-adresse

4.3 Hvor længe opbevarer vi personoplysninger?

Når du køber tjenester på vores hjemmeside, har vi brug for dine personoplysninger som dokumentation, mens abonnementet er aktivt, indtil tjenesten er betalt og leveret og fristen for betalinger er udløbet.

Vi sikrer, at vi kun opbevarer oplysninger om dig, så længe det er nødvendigt til det formål, som de blev indsamlet til, eller som krævet i henhold til gældende lovgivning.

4.4 Hvad bruger vi personoplysninger til?

De personoplysninger, som vi indsamler om dig, når du fx opretter en profil eller køber assistance på en af MDLs digitale platforme, bruges først og fremmest til at gennemføre det køb eller den service, som oplysningerne er indsamlet i forbindelse med. Oplysningerne bruges derudover af MDL for at få større kendskab til dig. Denne brug kan bl.a. omfatte undersøgelser og analyser, der er rettet mod en forbedring af vore produkter, tjenester og teknologier, samt visning af indhold og reklamer, der er tilpasset dig.

Oplysningerne bliverIKKE videregivet til tredjepart. Skulle der imidlertid opstå behov for at videregive oplysningerne til tredjepart, vil det kun ske, efter at du har givet særskilt ACCEPT, eller hvis EU- databeskyttelsesforordningen undtagelsesvis tillader videregivelse af generelle kundeoplysninger.

4.5 Beskyttelse af personoplysninger

Ifølge EU-databeskyttelsesforordning skal dine personlige oplysninger opbevares sikkert og fortroligt. Vi gemmer de personlige oplysninger, som du afgiver, på computere med begrænset adgang, som er placeret i kontrollerede og certificerede faciliteter, og vores sikkerhedsforanstaltninger kontrolleres løbende for at afgøre, om vores brugeroplysninger håndteres forsvarligt under stadig hensyntagen til dine rettigheder som bruger.

Vi har truffet fysiske og tekniske foranstaltninger for at beskytte de oplysninger, som vi indsamler i forbindelse med besøg på vores hjemmeside og anvendelse af Tjenesterne. Bemærk dog, at intet website, ingen internetoverførsel, intet computersystem og ingen trådløs forbindelse er fuldstændig sikker. Vær derfor opmærksom på, at du afgiver dine personlige oplysninger på eget ansvar.

Tjenesten er beskyttet gennem 2-faktor login via NemID. Det er dermed alene dig, der har adgang til dine oplysninger. Du har selv det fulde ansvar for alle aktiviteter, der finder sted ved brug af dit NemID. Du er forpligtet til straks at informere om mistanke om uautoriseret brug eller ved uautoriseret brug af dit NemID eller andre sikkerhedsbrud.

Al kommunikation mellem dig og MDL er krypteret ved hjælp af SSL (https). Alle personoplysninger behandles efter gældende lov om persondata, og alle relevante oplysninger krypteres med en AES128 krypteringsnøgle. MDL har kun adgang til de oplysninger, der er opgivet under punkt 4.2. En eventuel yderligere behandling af kundens oplysninger sker kun i det omfang, det er nødvendigt for at kunne levere Tjenesten.

4.6 Samtykke til international overførsel af data

Ved at bruge Tjenesten accepterer du indsamlingen, overførslen, lagringen og behandlingen af dine oplysninger i overensstemmelse med denne privatlivspolitik i Danmark og andet EU-land. Dette sker i overensstemmelse med EU’s persondatadirektiv - GDPR.

4.7 Hvem videregiver vi personoplysninger til?

MDL overdrager aldrig dine personoplysning til tredjemand med undtagelse af de oplysninger, der skal overdrages efter din eventuelle bortgang.

De nødvendige betalingsoplysninger registreres og opbevares af en tredjemand godkendt efter internationale sikkerhedsstandarder (PCI DSS – Payment Card Industry Data Security Standard).

MDL videregiver kun personoplysninger til andre, hvis den pågældende kunde udøver misbrug eller svindel over for MDL.

For at kunne videreudvikle og forbedre hjemmesider og Tjenester fører vi statistik over, hvordan brugerne anvender siden. Statistikken anvendes udelukkende i opsummeret form fx til at se, hvilke sider og browsere vores besøgende anvender mest.

4.8 Når du besøger vores facebook-side

Vi og facebook indsamler og behandler personoplysninger, når du besøger virksomhedens facebook-side ("fanside"). Formålet med behandlingen er at kunne markedsføre os over for potentielle kunder, bevare henvendelser og lignende beslægtede formål.

Vi følger Datatilsynets gældende retningslinjer omkring det delte dataansvar og tilstræber at sikre, at de besøgende på vores facebook-side får information om persondata. På nuværende tidspunkt indebærer det bl.a., at vi løbende forsøger at gå i dialog med facebook omkring reguleringen af det fælles dataansvar og ansvarsfordelingen.

Da de personoplysninger, der afgives på facebook-siderne, afgives af personen selv på vores offentligt tilgængelige side, vil oplysningerne som udgangspunkt ligge på siden, så længe den eksisterer. Man kan som afgiver af oplysningerne altid gøre indsigelsemed henblik på at få slettet eventuelle opslag.

Vi antager, at facebook foretager automatiske afgørelser og profilering på den del af personoplysningerne, som facebook er dataansvarlig for. Vi benytter os ikke af automatiske afgørelser og profilering.

Bemærk! Hvis du ikke ønsker, at dine oplysninger behandles, skal du UNDLADE at besøge vores facebook- sider, da det på nuværende tidspunkt ikke er muligt for os at ændre på facebooks indstillinger for opsamling af data.

5. Adgang til dine oplysninger

Hvis du ønsker adgang til de oplysninger, som er registreret om dig hos MDL, skal du rette henvendelse på info@mdl.digital eller telefon 70 20 24 27. Er der registreret forkerte data, eller har du andre indsigelser, kan du rette henvendelse samme sted. Du har mulighed for at få indsigt i, hvilke informationer der er registreret om dig, og du kan gøre indsigelse mod en registrering i henhold til reglerne i EU- databeskyttelsesforordningen.