Hvad er TestaViva?

TestaViva er en online platform, hvor du nemt og gratis kan oprette, opdatere og holde styr på de vigtigste juridiske dokumenter, fx testamente. Men TestaViva er også meget mere.

Kort fortalt er TestaViva fire ting:

TestaViva er gratis

Takket være Arbejdernes Landsbank er TestaViva gratis for alle danskere. Man behøver ikke være kunde i Arbejdernes Landsbank for at benytte TestaViva, men hvis du er, får du op til fem timers juridisk rådgivning hvert år – helt gratis.

Hvis du vil have mere

Juridisk rådgivning

Selv om vi har gjort det nemt at oprette juridiske dokumenter, kan det somme tider være rart med lidt hjælp. Derfor tilbyder TestaViva juridisk rådgivning til lav markedspris. Du kan finde priser på vores produkter på denne side. Husk, at hvis du er kunde i Arbejdernes Landsbank eller medlem i et LO forbund, har du op til fem timers gratis juridisk rådgivning hvert år.

Din digitale arv

Har du en profil på Facebook og på LinkedIn? Har du en gmail, hvor venner og familie skriver til dig? Gemmer du dine billeder i skyen på din cloud-konto? Ved du, hvad der sker den dag, du ikke længere er her? Hvem kan lukke eller søge om adgang til dine sider? Det kan produktet Mit Digitale Liv hjælpe dig med.

Vi har indgået et samarbejde med Mit Digitale Liv, hvilket betyder, at du på TestaViva kan tilkøbe produktet for 60 kr. pr. år.

Når du engang går bort

Den dag du ikke er her længere, vil TestaViva automatisk sende dine dokumenter til de relevante offentlige instanser. Har du fx et underskrevet testamente liggende på TestaViva, sender vi det til skifteretten. Du kan altså være sikker på, at dine dokumenter kommer frem de steder, hvor de skal.

TestaVivas Livsscore vil give dig indblik i, hvilke dokumenter du bør oprette, ligesom TestaVivas Lisguide fortæller dig, hvornår du skal opdatere dine dokumenter. Vi anbefaler derfor, at du altid holder dine dokumenter ajourført og underskrevet, så du sikrer, at de den dag, hvor de skal bruges, vil udtrykke dine ønsker.

Juridiske dokumenter

Hos TestaViva er det nemt at oprette og redigere juridiske dokumenter. Vi tilbyder dokumenter såsom testamente, ægtepagt, samejekontrakt og mange flere. Vores dokumenter er opbygget som en proces, hvor du svarer på ét spørgsmål ad gangen og til sidst har opbygget et færdigt juridisk dokument.

Vi har prøvet at gøre det så let som muligt at arbejde med de juridiske dokumenter ved at fokusere på tre områder.

Overskuelighed
Vi har designet processen, så den er let at overskue, samt lagt stor vægt på, at hvert spørgsmål er relativt simpelt.

Intelligent spørgeskema
Når du opretter et dokument på TestaViva, bliver du stillet forskellige spørgsmål. Hvert af dine svar åbner for nogle nye spørgsmål og lukker for andre. På den måde sikrer vi, at du kun svarer på de spørgsmål, der er relevante for dig. Samtidig sikrer vi, at du altid tager stilling til alt det, der er påkrævet.

Hjælpetekster, forklaringer og eksempler
Forklaringerne til hvert spørgsmål prøver vi at gøre så korte og præcise som muligt, men samtidig gør vi det nemt at finde uddybende information gennem vores info- og hjælpebokse. Vi arbejder med sproget, så vi prøver at undgå for mange komplicerede juridiske termer, ligesom vi giver konkrete eksempler, der kan hjælpe på forståelsen.

Digital underskrift

Som de første i Danmark tilbyder TestaViva, at du kan underskrive dine juridiske dokumenter digitalt med dit NemID. Vi har sammen med KMD udviklet specifik software til netop juridiske dokumenter; en software, der sørger for at de formkrav, der måtte være, bliver overholdt.

Vi har altså i mange tilfælde fjernet behovet for at gå til fx en notar. Samtidig har vi løftet niveauet for vidnetestamenter, da du altid kan finde, hente og arbejde med dine juridiske dokumenter direkte på TestaViva.

Livsscore

Når du opretter en bruger på TestaViva og tager vores test, spørger vi lidt ind til dig: Dine værdier og hvilke juridiske dokumenter du allerede måtte have. Vi stiller de spørgsmål, så vi kan beregne det, vi kalder Livsscore. Livsscoren er et udtryk for, hvor godt sikret du er i din nuværende situation. Baseret på, hvad du svarede i testen, anbefaler vi dig at oprette forskellige juridiske dokumenter. Livsscoren er et udtryk for, hvilke dokumenter du har oprettet, og hvilke vi anbefaler dig at oprette. Det er altså muligt at nå 100% i livsscore, hvis du enten allerede har styr på dine juridiske dokumenter eller opretter dem på TestaViva.

Når du første gang logger ind, vil du få et overblik over din Livsscore:

Her får du også TestaVivas anbefaling af, hvilket dokument du burde oprette som det næste. Samme sted finder du en prioriteret liste over alle vores anbefalinger.

Det er altså nemt hele tiden at vide, hvilke dokumenter du burde oprette.

Dit liv ændrer sig

Når dit liv ændrer sig, ændrer din Livsscore sig også. Vores Livsguide sørger for altid at holde dig opdateret med, hvilke dokumenter du skal opdatere, og vores Livsscore giver dig et hurtigt overblik over, om du er helt sikret eller ej.

Livsguide

TestaVivas Livsguide hjælper dig med at holde dine dokumenter opdateret hele livet igennem. Hvis du giver os dit samtykke, indhenter vi data fra bl.a. CPR og Borger.dk og får derved besked, når nogle forhold i dit liv ændrer sig.

Det giver os mulighed for at fortælle dig, at du skal opdatere et eksisterende dokument. Får du fx et barn og har du et testamente hos TestaViva, vil vi fortælle dig, at du nu bør opdatere dit testamente. Men vi kan også rådgive dig til at oprette nye dokumenter. Bliver du fx gift, vil vi typisk anbefale, at I opretter en ægtepagt.

Kort fortalt behøver du ikke længere tænke over, hvornår du skal opdatere dine juridiske dokumenter, og om du er sikret på den bedste måde – det hjælper vi dig med.

Vi kalder det en Livsguide.

Aktiver

På TestaViva har vi gjort det nemt at skabe et overblik over dine aktiver med økonomisk høj værdi eller med stor affektionsværdi. Det kan være en god ide at have et samlet overblik over, hvor meget du har i værdi – både i opsparing, pension, indbo og andet. Har du fx designer møbler, bør du altid have en database over dine møbler i tilfælde af tyveri. At have et overblik over dine værdier giver dig også bedre forudsætninger for at fordele din arv i dit testamente.

På TestaViva er det nemt at oprette, opdatere og slette dine værdier, opsparing og lignende.