fbpx

Er gammelt særeje, mine forældre har glemt, gyldigt?

Brevkassespørgsmål

Hej.

Vi står i den situation, at min far netop er afgået ved døden. Min mor og far har åbenbart for mange år siden bestemt særeje, som de har glemt. Min mor troede de havde slettet det. Min mor vil gerne sidde i uskiftet bo, men får det nu den betydning, at hun skal betale arveafgift?

Svar fra juristen

Hej,

Det er ikke muligt for din mor at sidde i uskiftet bo, hvis din fars bodel er gjort til særeje – det skyldes, at man alene kan hensidde i uskiftet bo med delingsformue (det, der før i tiden, hed fælleseje). Du siger, at der er tale om særeje, men også at det er mange år siden. Er det før 1. oktober 1990, er det nemlig lidt specielt.

Før denne dato var der kun én type af særeje – fuldstændigt særeje. Efter denne dato blev det muligt at lave skilsmissesæreje.

Er der tale om skilsmissesæreje, bliver din afdøde fars formue til delingsformue, og din mor vil kunne hensidde i uskiftet bo.

Jeg håber, at det besvarede jeres spørgsmål – ellers er I meget velkommen til at kontakte os igen.

Er du sikret juridisk?

Hos TestaViva kan du teste hvilke juridiske dokumenter du bør have. Tag testen og svar på enkelte spørgsmål omkring din livssituation for at blive klogere på hvilke juridiske dokumenter du bør have.