Refusionsopgørelse – alt du skal vide

En refusionsopgørelse er en opgørelse over udgifter, som sælger har betalt forud, og som køber overtager ved bolighandelens overtagelse. Den sikrer en fair fordeling af udgifter som ejendomsskatter, grundejerforeningskontingent, og forbrug af el, vand og varme mellem køber og sælger. Refusionsopgørelsen er en vigtig del af handlen, da den sikrer, at begge parter kun betaler for den periode, hvor de ejer boligen.

Flytte-Besigtigelse-flyttekasser-indflytning

Indholdsfortegnelse

Hvad er en refusionsopgørelse? 

En refusionsopgørelse er en vigtig del af en bolighandel. Det er en opgørelse over de udgifter, sælger har betalt forud, men som bliver overtaget af køber på overtagelsesdagen.  

Opgørelsen viser sælgers forbrug i perioden indtil overtagelsesdagen. Det bliver sammenlignet med eventuelle forudbetalte beløb til eksempelvis vand og varme. Hvis sælger på overtagelsesdagen har brugt mere, end der er blevet forudbetalt, skal han eller hun betale den del mere – og omvendt skal sælger have penge tilbage, hvis forbruget ligger under det forudbetalte beløb.   

Typiske elementer i en refusionsopgørelse

Indholdet af en refusionsopgørelse kan variere, men indeholder ofte følgende:   

Kontingent til grundejerforening (villaer og sommerhuse)

En grundejerforening består af grundejere i et afgrænset område. Kontingentet til en grundejerforening dækker fællesudgifter til eksempelvis vedligeholdelse af fællesarealer. Beløbet bliver delt mellem sælger og køber, så de betaler for den del af et år, de hver især ejer ejendommen.

Fællesudgifter til ejerforening (ejerlejlighedshandel)

Fællesudgifter til ejerforeningen, der bruges til den daglige drift af foreningen, bliver opdelt, så de hver især betaler for den periode, de ejer lejligheden.  

El og varme 

Forbrug af el og varme afregnes efter overtagelsesdatoen og forudbetalt forbrug bliver refunderet, hvis sælger har betalt for meget.  

Sælgers del af ejerskifteforsikringspræmien

Sælger betaler halvdelen af præmien på den billigst tilbudte ejerskifteforsikring. Beløbet bliver medtaget i refusionsopgørelsen.

Hvorfor skal der laves en refusionsopgørelse? 

En refusionsopgørelse sikrer, at køber og sælger udelukkende betaler for udgifter i den periode, de ejer boligen. På den måde undgår man at betale for udgifter, der egentlig tilhører den anden part.     

Hvem laver en refusionsopgørelse? 

Det er køber og sælger, der aftaler, hvem der skal lave refusionsopgørelsen, og det skal skrives ind i købsaftalen. De fleste får det gjort gennem en køberrådgiver eller en advokat. Fristen for udarbejdelsen af en refusionsopgørelse er oftest senest 30 dage efter overtagelsesdagen.    

Kan jeg selv lave en refusionsopgørelse? 

Det er muligt selv at lave en refusionsopgørelse, men det kan være en både besværlig og tidskrævende proces. Derfor er det som nævnt almindeligt, at det er købers rådgiver eller mægleren, der står for udarbejdelsen. 

Hvad koster en refusionsopgørelse? 

Prisen på en refusionsopgørelse afhænger af, hvem der udarbejder den, men priserne starter typisk ved omkring 2.000 kr. Udarbejdelsen af en refusionsopgørelse vil ofte være inkluderet i en køberrådgivningspakke og bliver i nogle tilfælde også håndteret af sælgers ejendomsmægler. Det afhænger af, hvad der er aftalt i købsaftalen.    

 

Hos TestaViva er udarbejdelsen af en refusionsopgørelse med i den samlede pris for køberrådgivning.

TestaViva hjælper og rådgiver dig om alt relateret til køberrådgivning 

Hos TestaViva tilbyder vi køberrådgivning inden alle boligtyper. Det indebærer gennemgang af vigtige og relevante dokumenter, der indgår i en bolighandel. Derfor står vi altid klar til at hjælpe dig i mål med købet af en ny bolig.  

Dokumenter til din/jeres livssituation

Der kan være flere juridiske dokumenter som kan være med til at sikre dig/jer i fremtiden. Vi har lavet en test der giver dig et indblik i hvilke juridiske dokumenter der kan hjælpe dig/jer. Tag testen nedenfor

Kom sikkert i mål med dit boligkøb

Bestil uforpligtende opkald

Ring mig op

Lad TestaViva hjælpe dig godt i gang med at finde drømmeboligen, gør brug af vores opstartspakke og få et telefonisk opkald af en af vores rådgivere.