fbpx

Vidnetestamente

Vidnetestamentet har tidligere været anset for tvivlsomt, da underskriften kunne blive anfægtet, og fordi at opbevaringen ikke har været sikker – da testator selv skal stå for det. TestaViva har brudt med dette, da man efter underskrift kan uploade testamentet til sin TestaViva-profil. På denne måde opbevarer TestaViva en elektronisk genpart af testamentet indtil den dag, det skal anvendes.

Hvornår er et vidnetestamente juridisk gyldigt?

Dit vidnetestamente er juridisk gyldig, når det er underskrevet af dig og to vidner. Dine vidner skal være fyldt 18 år, må ikke være i familie med dig og må ikke være indskrevet i testamentet eller på nogen anden måde have noget at gøre med testamentet. Læs mere om kravene til vidnerne her.

Hvordan underskriver man et vidnetestamente?

Når du har udfyldt dit testamente på TestaViva.dk, er det klar til at blive underskrevet. Du underskriver vidnetestamentet ved at printe det ud og underskrive det i hånden med dine to vidner. Husk også at skrive jeres initialer på alle siderne.

Opbevar dit vidnetestamente sikkert

Når dit vidnetestamente er underskrevet, skal det gemmes sikkert, til den dag det skal tages i brug. Hos TestaViva anbefaler vi, at du uploader vidnetestamentet til din TestaViva-profil, hvor det ligger sikkert. TestaViva er koblet op med det centrale CPR-register, hvilket betyder, at vi bliver informeret, når testator er afgået ved døden. Herefter sørger vi for at sende testamentet til skifteretten, som videregiver testamentet til arvingerne.

Du kan også gemme vidnetestamentet et sikkert sted i dit hjem – i sådan et tilfælde anbefaler vi, at du fortæller dine nærmeste, hvor testamentet ligger, så det ikke bliver glemt den dag, det skal i brug.

Er vidnetestamentet ikke det rette for dig?

Ønsker du at underskrive dit testamente hos en notar i stedet for med to vidner? Så skal du lave et notartestamente. Har du brug for et helt tredje testamente, kan du læse mere om andre typer af testamenter her.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *