fbpx

Opret nemt et vidnetestamente hjemme fra sofaen

Hos TestaViva kan du nemt, sikkert og digitalt lave et vidnetestamente hjemme fra sofaen. Vores digitale platform holder dig i hånden gennem oprettelsen af dit testamente, og hvis du har brug for rådgivning, kan du få personlig juridisk rådgivning over telefonen fra en af TestaVivas jurister. Dermed kan du være helt tryg ved at lave et juridisk gyldigt vidnetestamente hos TestaViva.

Du behøver derfor hverken at skulle møde fysisk op hos en advokat eller på et notarkontor for at få et gyldigt testamente.

Forskel på vidnetestamente og notartestamente

Et vidnetestamente er lige så juridisk gyldigt som et notartestamente. Forskellen på de to testamenter er måden, man under skriver på. Et vidnetestamente underskriver man med to vidner, og et notartestamente underskriver man hos en notar.

Vidnetestamente

Et vidnetestamente er et testamente, som man underskriver sammen med to vidner. Vidnerne bevidner, at det er testator (den der laver testamentet), der underskriver sit eget testamente, og at testator er ved sine fulde fem, når han/hun underskriver testamentet. Vidner må ikke være indskrevet i testamentet eller på anden måde have nogen interesse i testamentet – det må eksempelvis heller ikke være nogen i testators familie, som fungere som testamentevidner. Man kan fx bruge to naboer, to kollegaer eller to andre uvildige personer som vidner. Læs mere om krav til vidnerne her.

Når man har underskrevet sit vidnetestamente, kan man scanne det ind og oploade det til sin TestaViva-profil. TestaViva er koblet sammen med CPR-registeret. Vi får derfor besked, den dag testator går bort, og vi vil derefter fremsende testamentet til skifteretten – på den måde er man sikker på, at ens testamente bliver fundet, når tid er.

Notartestamente

Et notartestamente er et testamente, som man underskriver hos en notar. Notaren er en embedsmand på et dommerkontor, der bl.a. vedkender testamenter. Notaren bevidner, at det er testator, der underskriver sit eget testamente, og at testator ligeledes er ved sine fulde fem, når han/hun underskriver det.

Vil du være sikker på, at din arv går til de rette personer den dag, du ikke er her mere? Så få lavet et vidnetestamente i dag. I disse tider, hvor verden ser anderledes ud end i går, er det især vigtigt at have styr på sit testamente.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *