fbpx

Kan børn give samtykke til uskiftet bo efter deres forældres død?

Brevkassespørgsmål

Hej. Er det muligt at side i uskiftet bo for længstlevende, uden fællesbørn giver samtykke til dette i forbindelse med, at man opretter testamentet?

Vi er gift og har to fællesbørn. Vi vil gerne kunne sidde i uskiftet bo, men har ikke lyst til at snakke med dem om det nu. Kan den af os, der lever længst, blot spørge om samtykke den dag, der er brug for det?

Svar fra juristen

Hej

Fællesbørn skal ikke give samtykke til, at man kan hensidde i uskiftet bo – hverken nu eller senere.

Er der tale om særbørn (børn fra tidligere forhold), så vil svaret også være ‘Ja’. Det vil dog blot kræve førstafdødes særbørns samtykke, når denne går bort. Af den grund behøver man heller ikke at tage snakken nu. Får man samtykket nu via forhåndssamtykkeerklæringer, er man dog sikret, at der også bliver givet samtykke den dag, hvor førstafdøde går bort. Umyndige særbørns samtykke kræver, at Familieretshuset og den biologiske forælder er indforstået hermed.

Håber det besvarede dit spørgsmål.

Er du sikret juridisk?

Hos TestaViva kan du teste hvilke juridiske dokumenter du bør have. Tag testen og svar på enkelte spørgsmål omkring din livssituation for at blive klogere på hvilke juridiske dokumenter du bør have.