fbpx

Brevkassespørgsmål

Hej. Jeg vil gerne gøre min arv til mine børn til særarv for dem, så de ikke skal dele arven med deres eventuelle ægtefæller ved en eventuel skilsmisse.

Svar fra juristen

Hej,

Ønsker du at bestemme at arven efter dig skal være arvingens særeje, skal det bestemmes i et testamente. Det du skal gøre i forhold til TestaVivas selvbetjeningsløsning med testamente er at oprette et testamente, hvor du indsætter dine børn. Ved punktet ‘Øvrige bestemmelser’ kan du sige ‘Ja’ til at bestemme særeje for arven til dine børn.

De to særeje typer, som du kan vælge hos TestaViva, er fuldstændigt særeje og kombinationssæreje. Begge dele betyder, at der er særeje ved skilsmisse. Forskellen viser sig ved død.

Ved det fuldstændige særeje betyder det, at dit svigerbarn ikke vil modtage boslod af arven, men alene arv – det betyder indirekte, at dine børnebørn vil få en større andel. (Det kan selvfølgelig være uheldigt, hvis børnene er små, da pengene måske var bedre brugt på dem gennem deres forældre. Er de under 18 år, bliver arven nemlig indsat på en lukket konto til de fylder 18 år.).

Vælger du kombinationssæreje vil det have den betydning, at særejet bliver til delingsformue ved død. På den måde modtager dit svigerbarn både boslod og arv af arven fra dig.

Hvad der er den rigtige model for dig kan være svært at sige, da det afhænger af din pågældende situation. TestaVivas support sidder klar til at hjælpe dig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *