Alle burde have styr på deres begunstigelseserklæring!

Har du en ordning, der kommer til udbetaling i tilfælde af død, eksempelvis en gruppelivsforsikring eller pensionsopsparing(er), bør du have en begunstigelseserklæring.

Dine efterladte får hurtigere udbetalinger

En begunstigelseserklæring er en mulighed for at vælge, hvem der ved din død skal modtage udbetalinger fra henholdsvis forsikring- og pensionsselskaber. Dette kan ellers tage over et år og nogle gange endnu længere tid. Begunstigelseserklæringen er en vej uden om dette!

De efterladte står tilbage med sorgen og tabet plus en, i tilfælde af efterladt ægtefælle, konto der er spærret – alle afdødes konti bliver automatisk spærret ved død.

Udbetaling af arv kan være en langsomlig proces. Er boet eksempelvis skattepligtigt, vil sagsbehandling tage over et år på grund af skattemæssige fradragsmuligheder.

Er der indsat personer på en forsikring eller pension, udbetales disse midler direkte af selskabet til begunstigede uden om boet, hvilket betyder en væsentlig hurtigere proces.

Beskytter arven fra kreditorer

Har du kreditorer, som vil banke på døren, den dag du ikke er her længere? Som udgangspunkt skal disse kreditorer have deres tilgodehavende af boet. Med en begunstigelseserklæring er der en vej uden om dette.

Læs mere

Beskyt arven for de begunstigede

Via begunstigelseserklæringer kan man træffe de samme bestemmelser om særeje og båndlæggelse for den begunstigede, som man kan træffe for arven i sit testamente. Hvis man f.eks. vil begunstige et af sine voksne børn, som er gift, kan man vælge at begunstigelsen skal holdes uden for ægteparrets fælleseje. Dermed hjælper man sit barn – som ellers kunne have svært ved at tale med ægtefællen om, at arven fra mor eller far ikke skal indgå i fællesejet.

Læs mere

Hvem skal du begunstige på forsikringer og pensioner?

Der er flere forskellige former for begunstigelse, og vi anbefaler derfor, at du overvejer dine muligheder. Det kan have store økonomiske konsekvenser for dine efterladte. Hvem du vil indsætte på din begunstigelseserklæring, blander TestaViva sig ikke i, men vi vil gerne sikre, at du forstår, hvem du indsætter, og hvilke økonomiske konsekvenser det har. .

Læs mere